Ja, hej

nu sitter jag då här. mitt ute i ingenting (fast det är inte riktigt sant). Knappt täckning med mobilen. Knappt internet, vi kör modem & det går förjävla sakta. möjligtvis kommer det här inlägget först publiceras när mitt hår bytt färg till grått & min rumpa nått golvet... men sånt får man se. Vi har, ibland fint väder, ibland regn, ibland åska & ibland helt okej blandat. Åska imorse, och nu Hej sol! pappa informerade just om att vi ska få 30 grader senare i veckan. DET är att längta efter. Min barcelona-bränna har lagt sig & jag längtar efter att få steka på lite ny färg. Det behövs.  och förhoppningsvis blir håret lite mindre grått & lite mera blont.

Jag gör absolut ingenting som mest. Och det är fine med mig. Fast det förstår inte min migrän/spänningshuvudvärk. Den fattar inte det här med semester. Idag är nog första dan sen vi kom hit som huvudet inte har bankat sönder sig själv. Det är tungt, oh yes. Men det är nog värre för mamma & pappa som får dras med en högst irriterad/fullkomligt förbannad Märta. det ordnar sig, det gör det oftast.
Nå, fotbollsem igår (inte VM som Petter skulle ha sagt). Jag hejade på spanien förstås. Pappa med, men av lite olika anledningar. Jag; spanska spelarna är snyggare än dom tyska, dock lite gamla. Pappa; för att jag hejade på spanien & för att vi har tyska grannar som pappa kanske ville håna lite. möjligtvis. (efter matchen övervägde pappa att gå över och säga Grattis till silvret!)
Pappas standard kommentar under alla em-matcher har varit; titta, han är döende. ja, han ÄR döende. och matchen igår var inget undantag. Varje gång en stackars spelare la sig på den gröna gräsmattan hörde jag bakom mig i gungstolen en röst som sa absolut, han är döende!
mamma somnade & pappa tyckte vi skulle lura i henne att spanien förlorade men vi slopade den idén. (hon vaknade, tyvärr).

Lördags, sommar i p1, med Lars Winnerbäck. Han var bra, han var rolig. Och lite ängslig. gud så förbannat bra på att prata. Det får inte bli för roligt. Jag och en kompis tog t.ex. en weekend i Västerås.
klart underhållande.
har beställt linser från lensway. hoppas att dom blir bra... mina gamla är, hm, gamla. Inte så jävla smidigt. Men är man pank så är man.

Amy McDonald - This is the life
Espen Lind - Scared of heights
(musik efter konstens alla regler, irriterande perfekt producerat, flawless, lite tråkigt)

tack pappa, tack!

Packar för stugan, funderar lite över vad jag ska ha på mig när jag åker. Kan inte bestämma mig.
springer nerför trappan, ropar en undran till mamma som oftast vet bäst (tror hon iallafall);
- Vad ska jag åka i? (syftandes till vilka kläder jag ska ta på mig & alltså inte packa ner)
pappa svarar istället.
- Flygplan heter det! har du väl hört om. du vet, vingar på varje sida och... sen gör han typiska flygplansrörelser med armarna & ser väldigt väldigt nöjd ut.
mamma skrattar.

tillbaka till tokregn

Här kommer man äntligen tillbaka från slavery i Norge och vad händer? jo det regnar. det tokregnar ute. som att det är fint när det regnar, fast det är det. Fint när det regnar alltså. så länge man är inne och kan se ut på världen genom fönstret. Då är det mysigt. Fast regn innefattar aldrig snygga kläder. too bad. jag har inga snygga kläder där regn accepteras. Inga rutiga gummistövlar eller någon gul sydväst som är så retro att den är modern igen. finns inte.

och jag måste packa. Packa upp först & främst. Bort med underställ och mjukisar fulla av blomjord & ner med blåa shorts med uppvikbar kant & blommiga tunikor. Vvik imorgon. Till stugan. Vår underbara lilla vita tegelhistoria som jag tillbringat fler somrar i än jag kan minnas. Jag trivs där nere. Ingen som frågar vart jag kommer ifrån eller småpojkar som vrålar GÖÖRU på fulaste kirunadialekt. Nä, jag gillar Äskestock. feels like home. Det är ju också ett problem, jag har aldrig vart riktigt hemma nånstans. Aldrig tillhört eller varit en del av någoting. Men både Äskestock & Älvsbyn ligger bra till. Kanske är det där det är meningen att jag ska vara. men vi får se.

måste verkligen verkligen packa. Hoppas bara att jag inte har så mycket sommarkläder, midre att packa. & mer att handla nytt. Roligt åt två håll.

andra målar

It wasnt the sunday I planned it to be. It wasnt so stunning at all.
They were downstairs and I watched film above. we weren't together at all
Some evenings went by without cozy and tea, maybe thats how I want it to be.
Who will I fool, noone but myself. but thats one more than none.
I wish you would love like some people do. But I think that's to good to be true.
Im not a believer, a bird or a plane. But Sometimes I do feel plain...
One made me feel special about nothing at all or maybe I just didn't see
I still see your face among people in stores but that is not how my life 's gonna be
Afraid to be pretty and too scared to love, I will give them all a solid, hard time
But I do like laughing, happiness and toys, just bring the guard cause I might eat you soul.
I want independence I want to be free.not you in my head all the time
I've never loved a boy worthy the feeling. therefore I try to keep to myself.
Sometimes I know how they feel and other times I dont. but I always pretend that I dont.
I know what pain feels like
but I tend to believe that I've never been hurt.
And every now and then I lie to make the truth still be a truth.  
  
 

INTE!

sverigedemokraterna kan komma in i riksdagen. jag vill inte ha dom där. inte alls. Vad är vi, KUBA eller? ingen kommer in, ingen kommer ut...

rösta rött! om sisådär två år.

I can't remember if I did anything last summer?

jaha, nu har jag ångest. Igen.  fast jag lyssnar på coldplays senaste så det underlättar. Fast jag vet inte hur det blir med sommarjobb. Har jobb i Norge som vanligt men jag hinner bara jobba ett par dagar & det är DYYYRT att åka dit. Fast jag får väl räkna ut vad jag tjänar på det. för tjänar gör jag, tror jag då iallafall.
jag vill iväg nu. jag vill inte iväg nu. jag kan inte bestämma mig. Kiruna är aldrig fint på sommaren, och mina vänner är borta med vinden och jag är för en gångs skull oengagerad. så jag ska duscha nu. har inget bättre för mig. än.

Coldplay - Violet Hill
Coldplay - Viva la vida
 

Hon som var glad. De som var lyckliga.

Emma, du tog studenten i fredags. Kristin, du med. Och ni var så jävla fina, ni var så jävla lyckliga. Och det var svårt att inte ryckas med. Ni är klara nu. Ni gjorde det. och syster, jag lär kanske aldrig komma hem med dom betygen du gjorde, men det gör inget, jag kan vara näst bäst. Precis som jag kom näst först, eller sist om man så vill... 
Det är svårt att vara bekymrad när flickor & pojkar i vita mössor lyser upp ett förjävla trist Kiruna från sin sämsta sida. Det var kanske inte helt läge för vattenballonger, men heey, vem bryr sig. Ni var så glada att inget egentligen var för kallt. 
och det snöade inte (kors i taket) vilket också kunde ha varit underbart, Eller bara kallt.
Men jag var stolt. Väldigt stolt. och glad. Väldigt glad. för din skull, och jag brukar inte bli glad för nån annans skull.
men bli inte veterinär snälla, bli nåt JAG har användning för. kanske möbelrenoverare?


  

I still got the scars

Idag gick jag upp vid åtta(jo, på morgon), en mäktig upplevelse då jag brukar somna vid den tiden vanligtvis ungefär... lit ljug, men ni fattar grejen. Jag tänkte i två sekunder ligga kvar. Det strök jag med argumentet; kommer jag upp vid fem i älvsbyn ska jag fan ta mig upp vid åtta i kiruna.och, I made it. Alla jävla morgonträningar har kanske gett lite effekt. För efter en halvtimme var jag på som fan, pigg & vaken. Och väldigt kaffesugen. Såg till min förtvivlan att det hade snöat. Så jag strök min springtur upp till gymmet, det fick bli efter lunch. när snön, hrm, smält lite!
det bidde bak på morgon istället. Helt stört, jag tror aldrig att jag i hela mitt liv bakat bullar nio på morgon. men nån gång ska ju vara den första för mig också.
En lite absurd upplevelse blev det. Jag kände mig himla individuell där jag stod. I köket. Halv tio på en torsdagmorgon, bakandes bullar till Bob Dylans It's not dark yet. Det var egentligen bara vinet som fattades. för den ultimata svårtippade poetiska känslan. Men alltså, bullar och Bob är svårslaget.

Nu är jag totalhungrig, har kört styrke på gratisgymmet på Daddy O's jobb & sprungit fram & tillbaka. I'm the man! eller. bob är the man!

För att också konstiga tjejor kan vara söta


jag & anna på nv's klassfest förra torsdan.


Bildbevis

jag har lite skrivkramp. så idag bildbloggar jag mig igenom dagen istället.
 morgon! klockan är väl tolv... jag är skittrött,ofixad som sig bör & sitter & väntar på pappa som ska köra mig till badet, träning med sofia. wie.
sen, benpass en och en halvtimme. smidigt m&s.
 15.30. back from badet. kaffetime iallra högsta grad.
 min middag.. sort of. pasta & sås is the shiet.  och diskbänken ser ut som ett obduktionsbord...

sen städning. nä, jag fotade inte men... det hände sig en olycka.
jag krossade syrrans foundation.
fick hälla över den i en mindre smickrande burk. och ja, hon blev sur. men jag tror håkan fick skiten (?!). jättekonstigt. och då blev jag såhär förkrossad!
.
höhö.

Blev inget!

blev ingen drömtårta igår. jävligt surt.men det ska jag ta igen idag på bästa sätt. emma var lite inne på marängsviss ellernå.
har simmat idag, första gången på hm, ett jävla tag. 10 dagar(!). pinsamt. men det såg nog bra ut, tanten tyckte då att det såg bra ut. Det gick lätt för mig tyckte hon också. Det känns alltid bra när tanter tycker man är duktig. Inget värmer som det. Sen att hon bastade ut mig är en helt annan sak. Jag brukar, if you did't know, basta ut folk. Men nu hade jag alltså mött min överman...
jag gick tillbaka.

Drömtårta!

överväger bakning som snygg avslutning på kvällen & för att jag har oerhört sötsug.
snön är, ja, inte helt kvar men borta är den då inte. Ge oss regn iallafall. regn! inte jävla snö i juni...fan också.

jag har kört styrke & det är i princip det enda vettiga jag gjort idag. men det är inte helt fel det heller.

sovi(g)t jävligt dåligt

Jag sover fruktansvärt dåligt när jag har migrän. Så även inatt. Och då, när man vaknar på morgon är man så sjuuuukt trött att det känns som om man aldrig ska lyckas ta sig upp ur sängen. Det blir ännu jobbigare om migränen faktiskt har försvunnit & man känner sig överkörd av en ångvält. Jag kom upp till slut, men det krävdes en kurrande mage & ett enormt sug efter korv & makaroner för att få lilla jag att lyfta undan täcket och tramsa ner för trappan.

Vi har snö ute dessutom. Inget förstör mitt liv som snö i juni gör. Jag ska eventuellt kila ut & försöka göra gräsmattan grön igen med hjälp av syrrans hårtork. Men vi får se. Härnäst är det nog styrke som gäller.

The Beatles - Lucy in the sky with diamonds

Städat tralala

åh, idag har jag så himla fint på rummet. när det är ljust ute så ser man hur fint det verkligen är, lite barnsligt är det, mitt rum är ett rum från svunna tider, eller mer som ett rum från sexan. men alltså, jag ändrar det jag kan. sätter upp nya foton, kreativa, syr nya kuddfodral & jag vill ha en svart matta. den tänker jag dock inte sy
den här bilden (som mia helt klart har fotat) är nu uppsatt på min vägg bredvid sju eller åtta liknande historier.snyggt blev det. märkligt, men snyggt,



och idag har jag vaknat med huvudvärk från igår, så städningen var iallafall inte det enda jag tog med med hem från 7 juni...

Oh yes!

jag har fått upp lådan. eller fått & fått, mer brutit. med en brevkniv.

idag löser våld mina problem

Beatles - Ticket to ride

Det där med att jag inte kunde sy

jag kan fan inte sy. men jag hade tänkt sy ett par nya kuddfodral iallafall,ge min sytalang en chans jag menar, hur fel kan det rimligen bli?. tydligen så var det inte gudarnas vilja att jag skulle få ett par nya SNYGGA hemsydda kuddfodral. mamma har sin symaskin i en väska och jag får fan inte upp väskan. jag menar, hur dålig får man bli. Okej att jag inte kan sy, men jag får ju inte ens upp väskan som symaskinen ligger i....helvete.
jag bryter snart upp skiten

och springa kan jag nästan glömma. eller så springer jag inatt. min sista chans idag. eller, ja, inatt.

det var iallafall inte tour the france...

min perfekta plan sprack. jag försov mig, missade bussen till stan & fick cykla upp istället. helt okej om inte det hade varit för att den enda jävla butiken jag skulle in på hade stängt tidigare "p.g.a utbildning". så Märta fick glatt hoppa upp på hojen & cykla tillbaka hem. utan nånting alls. Men jag har kommit igång med städningen iallafall. jag tokslänger allt som är fult nu. Jag har en osentimental dag idag.

och, jag börjar få riktig ångest. jag har inte tränat på 8 dagar. 8 dagar! och jag som brukar träna minst två timmar varje dag... Vila kräver disciplin & anpassning. det är svårt för mig det där. Jag vill egentligen ut å springa i det fina vädret, men jag vågar fan inte. eller simma. eller lyfta vikter. men det ska jag vänta med tills i veckan. jag borde springa. det är så himla skönt. jag vågar inte springa själv. tänk om det blir fel?


sjuka musikvideor & underbara beatlespojkar

klockan är tre och jag borde fan ta & gå å lägga mig. Jag sitter alltid uppe till alldeles för sent. jag vill utnyttja dygnet men jag är alltid för trött för det.

Bandet OK GO har några av dom sjukaste musikvideorna jag nånsin har sett. som den när dom smälter in i tapeten, den är så jävla way out west att den blir way out east. Do what you want heter den, wallpaper version.  go youtube people!
eller den med löpbanden, here it goes again. underbara konstiga människor med impeccable taste. och appropå vackra engelska ord så kvalar Peculiar in i den skaran. PECULIAR. det är så fint & så förbannat svårt att uttala. Får jag en dotter ska jag definitivt döpa henne till Peculiar bara för att jävlas med fröknarna på dagis om inte annat. Peculiar Palmér. det har den rätta klangen. helt klart.

Jag har laddat ner Beatles idag. Pojkarna med dom finaste dialekterna i världen. jag hade ingenting med beatles kom jag på. hemskt egentligen. så jag fick ladda. och lyssna. jag ska göra en låtlista också, vilket jag aldrig gör faktiskt. inga låtlistor för mig, nej nej, jag plockar det jag känner för i musikväg för stunden. men nu ska alltså Beatles få en egen låtlista. Det måste dom, det måste man, det är dom värda, det är jag värd.

What do I do when my love is away?
(Does it worry you to be alone?)
How do I feel by the end of the day?
(Are you sad because you're on your own?)
No I get by with a little help from my friends
Mm I get high with a little help from my friends
Mm going to try with a little help from my friends

jag känner mig själv

ibland så tror jag att mina kompisar känner mig bättre än vad jag själv gör. jag är ganska öppen & ångrar nästan alltid saker som jag har sagt. men därför så har jag tänkt lite och det här är så mig.
när jag

sitter med benen i kors eller på en pakethållare för länge låser sig höften och jag får ont

dricker för mycket kaffe, vilket jag oftast gör eftersom jag är beroende, blir jag darrig & mår illa
får migrän blir jag otrevlig
dricker blir jag väldigt trevlig och älskar dom flesta
pratar så pratar jag först och tänker ibland efter sen, eller som emma sa; ibland så torkar du dig innan du skiter
simmar undrar jag nästan alltid vad jag håller på med
blir nervös för nånting jag kan så blir jag tyst, och blir jag nervös för nånting jag inte har gjort förr så pratar jag hela tiden

har druckit sprit har jag oftast spytt & däckat

diskuterar med nån bryr jag mig bara om att vinna och struntar i om nån blir sårad

och

jag känner sällan sympati

jag hatar barn om dom inte är tre månader & knäpptysta
jag gillar oftast killar som alla andra tycker är skitfula eller killar som ser ut som Fredrik Virtanen
jag har haft en reggae period som inte helt säkert är över
jag gråter när ingen ser och gråter när jag blir jättearg

och när jag blir jättearg så kommer orden ut fel & jag sluddrar vilket jag hatar

jag är klumpig och välter saker hela tiden
jag vill tro att jag är organiserad när jag egentligen bara är extremt rörig
jag älskar att lägga saker på golvet för att jag alltid hittar dom då, sen så ramlar jag över sakerna för att jag är klumpig och blir arg för att dom inte ligger nån annanstans
jag är skiträdd för mörker men kan bara sova i ett kolsvart rum

hatar techno över allt annat och jag hatar folk som gillar techno

jag kan sova precis när jag vill och kan hålla mig vaken när jag vill

jag sover bäst på konstiga ställen & med kroppen i konstiga vinklar

älskar mina gamla trasiga fårskinnstofflor

så, det är det jag kommer på nu. så där är jag.


superhjälte

jag gjorde ett superhjältetest. och.
jag är tydligen Wolverine
och jag är inte så säker på att det är bra

Mhm!

Din vuxenpoäng är: 13

 

Din ålder borde vara 23.9 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse

http://www.vuxenpoang.com/result.php


Alkohol...

...ökar risken för cancer.

allting ökar ju risken för cancer. det är farligt som fan att andas.


coffee coffee coffee

Nu: kaffe, kaffe & mer kaffe. Project Runway. och Jag gillar det. Kanske är jag lite beroende. mest av kaffet.
och jag har inte ätit nåting vettigt på väldigt länge, kakor, mhm, igårkväll. men det som egentligen räknas som vettigt är väl mina cheerios igår vid fyra...
ni vet när man inte har ätit på väldigt länge så ser man sådär smal ut som man annars aldrig gör. det liksom syns att man inte har ätit. ovant är det. fult är det också. så jag ska nog äta nya cheerios strax. jag brukar ju vara noga med det här med mat. Men det har skitit sig sen jag kom från Älvsbyn. Men jag har inte tränat på en vecka heller. så ångesten kommer väl om ett tag. Fast det har vart skönt att låta kroppen vila, jag var som så nedbruten sista veckan. sliten, så jag inte orkade kvalitétsträna. och då ger det inget. men jag skyller på att jag vill låta hålet in my belly button heal. ge det en chans liksom. lite sant är det faktiskt. jag hade egentligen tänkt springa lite idag. det är så skönt och det var så längesen. risken är förstås att jag springer vilse. men det är sånt man får ta. men jag vet inte om jag ska göra det. jag är faktiskt värd en veckas vila. Min migrän har släppt också. mycket skönt! så jag springer nog imorgon istället. då har jag fått min sjudagarsvila. sen är det styrke nästa vecka som gäller. kanske jag ska våga mig på ett lugnt teknikpass i vattnet också. det skulle vara nåt. men plan för idag; mer kaffe, cheerios, packa upp det sista, städa och rensa ut gamla grejer. och plan för imorgon; stan och köpa nödvändiga saker, ut och springa, baka & nåt mer om det hinns.

Backyard Babies - Heroes and heroines

Jag ville inte hem.

Igår. så var det klassfest med NV1. jag var där (?). lite spec kanske men det var annas fel.
emma svek mig och åkte till gränsen så då ville inte jag åka hem. eftersom jag helt enkelt är mörkrädd. anna gav upp vid ett tiden(kanske berodde det på romen), då hennes mamma kom & tvångshämtade henne. Jag tvingade Sofia stanna kvar & tröstfesta med mig.till slut gick hon också.men iallafall,
det blev sent för mig. jag kom hem vid sex.

snyggastesötasteklänningenmedensysterinuti

bara för att min syster var sötast av alla idag


Fruktansvärt torr

jag är inte stretch längre. min hud är som en ofuktada disk trasa, torr, oböjbar, flagig & vit. det kliar nåt obarmhärtigt. & jag är för stel för att smörja in mig själv på ryggen. och det är för sent för att be nån annan. frågan är om jag kommer somna alls. Emma partar. Jag kliar. som det ska vara.

jag fick så bråttom tidigare idag. Sprang på, eller mer gick, hm, stod still & fin syn på, rebecca, erika & malin. jätteglad blev jag. jättejättejätteglad. men det var så mycket, jag pratade i telefon, letade efter linda, spanade efter emma som jag skulle fota & kommuicerade med anna. Så jag kramade dom bara & gick. Är inte helt säker på att jag sa nåt. bara en kram. och gick. skitkonstigt blev det. men alltså. jag kramade iallafall!

Torrt & bra.

mitt hål är fint. torrt & fint. Det brukar tydligen vätska första dagarna. Men inte mitt, inte ens lite har det vätskat. Så det borde väl vara ett bra tecken?

idag går min syster balen. hon kommer vara så himla söt.
som en...som en gräddtårta utan botten & med extra grädde. finast helt enkelt.

Oöverträffade

Anna har varit här. Vi gjorde potatismos & käkade middag. mysimys.
Sen ville jag tävla. Anna blev överlycklig och trodde jag ville tävla med henne. inte alls. jag ville tävla på internet i tävlingar av typen svara på tre frågor & motivera varför just jag ska vinna. Och vi motiverade, gud vad vi motiverade.

för att vinna Coldplay biljetter tävlade vi tre gånger

För att jag är Hotplay blev första motiveringen
sen följde två minst lika inspirerande rader.

En konsert utan mig är som en talangjakt på Folkets Hus i Vittangi

En coldplay konsert utan Emma är som en korv utan vitlöksdressing; lång & torr.

Sen försökte vi vinna en årsförbrukning av Brämhultsjuice. lite tveksamt kanske, men juicen är ju god.
Här skulle den mest CHARMIGA motiveringen belönas. Skriv vad brämhults betyder för dig
vi tänkte efter & vårt första förslag blev kanske lite tveksamt charmigt;
Brämhults är för mig vad kokain är för Kate Moss; en säker källa till glädje & harmoni. Ett par liter Brämhults om dagen är bra för magen.
sen misstänkte vi att dom mest troligtvis aldrig skulle publicera vår slogan med risk för att bli stämda av kate Moss crew. så vi ändrade, gjorde den lite barnvänlig. lite mer charmig.
Brämhults är för mig vad bumbibärssaften är för bumbibjörnarna; en säker källa till energi, glädje & harmoni i livet. Ett par liter Brämhults om dagen är bra för magen.

så alltså, nu tokhoppas jag att vi vinner. Brämhults i ett år är kanske inte så illa iallafall...
 


Kroppsöppning

jagharpiercatnaveln, det brände. helvete det brände. jag trodde jag skulle dö. jag överlevde, naveln också och den är nu täckt med en ytterst vit kompress. jag hoppas det blir bra. jag tror att det blir det. att den inte får för sig att stöta bort den. så att det inte blir värt besväret. isåfall får vi ta en diskussion, naveln & jag. 


Nu. ni som är mina.

jag är hemma nu. och det känns bra. faktiskt. det är inte lika grönt här. grått mer. men ändå. anna är här. mamma, emma. ALLA är här. linda kommer snart också.
jag har sovit till tolv, vilket är helt okej eftersom vi somnade vid tre... och nu sitter jag med min syster & dricker kaffe i vardagsrummet. som det alltid borde vara.

men alltså, det är ett par saker som dom måste vänja sig vid här hemma. typ att jag smyger in på emmas rum & rufsar runt i håret och luktar i nacken. kramar min mamma ungefär åtta gånger varje kvart och knappt släpper ut henne genom dörren. att pappa får hundratals meningslösa sms bara för att jag saknar honom & för att jag vill att han kommer hem. NU. anna får acceptera att jag drar i hennes käkar då & då och klappar på hennes bakhuvud & kallar henne babyhead. sånt som dom får vänja sig vid. Och linda, vad jag ska göra med henne har jag inte riktigt bestämt mig för. Men jag vet att hon finns där, och det räcker. Kanske får hon stå ut med EXTRA dåliga skämt från min sida bara för att jag vet att hon kommer skratta.
men det är sånt som känns bra. väldigt bra.

Chumbawamba - I get knocked down
man blir så jävla nostalgisk.

RSS 2.0