A christmas carol



klapparna är fortfarande roligast med julafton. Sen skiter jag i om ni tycker jag är ytlig eller inte. hej konsumtions samhället.


& kate moss har lite att lära av mig när det gäller att hitta rätt stil i posen jag döpt till "Den sovande julklapps indianen med en hint av avslappnad spännbög"

En svag människa

Emma gjorde ett jävligt ärligt försök till att hänga upp julgardiner i mitt rum. Men jag tog ner dem, det såg förjävligt ut.
Däremot har jag fallit för grupptrycket (tack familjen) och julpyntat på mitt rum.
ja, henrik. Du får sova bredvid en tomte.
Det är inte överdådigt, men det är två röda dukar och ett par tomtar som åker kälke.
Så min förhoppning är nu att min familj nu tystnar och nöjer sig med det jag åstadkommit här inne. För nu är det stopp och belägg.
Och förhoppligen lägger sig obehagsrysningarna snart...

Joel Alme - I Never Said I Was Brave

Well, nu är det kanske inne att vara Grinchen.

Jag tänker inte alls julvägra. Jag kan till och med erkänna att det är rätt mysigt med jul. Det är nytt, rött, klappar under granen och tomtar i överdåd. (Det senare är dock både skrämmande och något tacky.)
Men julpyntningen går mig lite förbi. Emma och mamma slänger upp glitter och stryker dukar med oemotståndlig entusiasm. Visst, det är supercharmigt. Och vårt vardagsrum råkar passa sig oerhört bra för jul.
Men jag behöver lite opyntat, lite lila istället för rött. jag behöver mitt icke utsmyckade rum (sånär som på en adventsljusstake), mitt blåshål. Så jag inte kvävs helt.

Vi har kanske inte mer julpynt på vinden än andra familjer, men jag skulle nästan kunna påstå att vi är en av familjerna som använder mest av allt det julpyntet. Det enda som egentligen förpassas tillbaka i lådorna är dagisbarnsgjorda smällkarameller, de som emma så innerligt hatar.
Själv försöker jag hålla en så låg profil som möjligt när kartongerna åker fram och grejerna ska upp. Jag gör ett försök att smita undan, men biter oftast i det sura äpplet. jag kan ju pynta fort, tänker jag och slänger upp lite tomtar på byrån.
Men inte.
Mamma kommer in. Tittar sig skeptiskt runt omkring, ger mig en låda till med småtomtar. "här märta, ta några tomtar och bosätt det lilla huset", säger hon och pekar på den lilla halvkrubban eller vad det nu är som jag gjort i slöjden för rejält många år sen. Jag gör mitt bästa för att se ivrig ut, det lyckas inte helt, men jag sätter iallafall upp några tomtar till.
Sen blir det mystiskt tyst. Mamma är försvunnen. 
Jag och Emma hittar henne ute i köket, energiskt flyttandes tomtar i köksfönstret. Hon är kreativ. Att tomtar kan flyttas på så många sätt!
Men de är söta, de två. Tillsammans. De lägger ner sin själ i varenda liten prydnad som sätts upp på bord & bänkar. De flyttar om och pysslar runt, stryker gardiner och byter plats på dukar. Jag kan inte påstå att jag ser så stor skillnad, eller att jag kommer ihåg vilken duk som ska ligga var, men det är sånt de har koll på. Vansinnigt exakt brukar det bli. Om de nu inte byter runt. med mening.
_____________________________________________________________________________________________

Att jag ibland kan tycka om jul, är lite som att jag kan äta kalvtunga så länge jag inte vet att det är just kalvtunga jag äter.
Eller som att jag kan äta en smörgås med OST under dallas-salladen iställer för skinka, bara för att det verkar lite spännande att göra det ibland. 

I maj blev jag galet sugen på Toblerone. Jag hatar Toblerone, jag kan inte äta det. Men just då, den där majdagen vi satt och såg pojkar spela boll på Camp Nou i Barcelona så verkade det så himla gott. Och av precis samma anledning kan jag också i tre minuter fullkomligt ÄLSKA allt som har med julen att göra.
Det är en balansgång. Förmodligen kommer jag hela julafton önska att den ska vara över, men det kan lika gärna bli den mysigaste kvällen på hela året. 
  
Parken - jag har varit vilsen Lisa
The magic numbers - Kärlek är ett brev skickat tusen gånger (för att det förmodligen är den största hyllning håkan hellström fått)


Det regnar ute, är halt som fan...

...och jag har just gjort mitt sista simpass i älvsbyn det här året. Jag blir så jävla sentimental. det är jobbigt att lämna!

Introtävling outcome

Vi vann en introtävling idag, jag & mitt lag "märtas gangsta". Lagnamnet lämnade väl kanske lite mer att önska men ändå. Vi fullkomligt krossade motståndet, (övriga elever på Älvsbyns gymnasium i olika konstellationer), och tog hem segern med bara ett endaste litet fel på 40 poäng. Vi var. Ja, fulkomligt lysande helt enkelt. Mest jag, även om vi mixat på vårt lag rätt bra (cissi kunde ac/dc, lovisa creedence och flickan jag inte kan namnet på kunde linkin park nästan innan låten börjat spela) .
men, jag tycker om sånt här. Jag blev aggressiv, hysterisk, fullkomligt lyrisk och väldigt väldigt ivrig.
Vi var ett självsäkert lag som lämnade in blanketten.
"hur gick det för er då, hur många rätt har ni tror  ni?" 
Vi; "allihop...".
vi väntade oss segern, men blev något förvånade när utlysningen väl kom
"det vinnande laget hade bara ett enda litet fel"
Vi; "hade vi fel på något?!
men det hade vi, James Browns låt I feel good heter inte I feel good, utan I got you. Vilket vi förmodligen också hade kunnat om vi bara nynnat lite lite mer på låten. Men det kändes bra. Att vi vann. Bland de intron som spelades upp kan Åt samma håll, dom andra, to the moon and back och abbas gimmie gimmie gimmie nämnas, följt av Coldplays "Clocks". Men alltså, det här kommer alla gånger skrivas in i mitt CV, tillsammans med den där silver(?)medaljen från luciakuppen i innebandy 2006. 
och vi vann ett presentkort på 500 kronor på något Centrum-fiket, väldigt lokalt känns det. Men det är det, lokalt!
 

pojkrum 3.5

och ja, jag gjorde en googling på "sexy schoolgirl" till förra inlägget. Det var nog första gången.

Boy-play mer än playboy.

Spanska provet blev inställt. För er som gått och grubblat på det.
Träningen var dock inte inställd och avslutades på ett sätt värdigt Pridefestivalen i stockholm.
nämligen med peter den förskräckliges (nej henrik, du har rätt, han är inte värd versal) oavsiktliga version av
sexy school-girl



han var MYCKET lik den här tjejen, mycket. Om man nu bortser från kläderna, håret & det faktum att hon ser normal ut(...), så var iallafall posen identisk. Ända in till fingret i munnen.
tänk vad han kan. Och med det uppkommer en del frågetecken kring hans egentliga fritidsintressen.... 

jag sover nog istället

jag är fruktansvärt, och nu menar jag fruktansvärt, sugen på apelsinkrokantchoklad, alternativt selleri med tzatziki, det är vilket som. fast jag har ingetdera.... och det är ingen bra tid för selleri, inte alls någon bra tid.

rejäl smitning

Jag har fuskat mig undan spanska plugg, hela dagen. Nu är det wallander på tv om runt fem minuter, och ja, jag tänker titta! provet går förmodligen käpprätt åt helvete, men just nu, precis just nu, så skiter jag i vilket.
Jag åt pyttipanna med tomat till middag idag också. Varierande... Emma var förstörd över att det var Findus " har du inte tittat på nyheterna märta?!". Innehåller gift eller något annat otrevligt. Men det märker jag nog till slut. Jag måste ju äta upp det, jag har ju betalat.

krackelerad självdisciplinslördag, igen...

Lördagar måste vara den utlimata självdisciplins-prövningen. En hel dag av just ingenting. En lördag som egentligen inte innehåller några måsten, iallafall inte sånna måsten som innebär att jag får en anmärkning när jag blir tio minuter sen eller får betala dyrt när jag tagit en sovmorgon för mycket, däremot så krävs det att jag själv planerar upp och strukturerar min dag, så jag liksom hinner med det som jag egentligen måste, men som ingen vet om att jag måste.
På lördagar är det ingen som vet vad jag måste göra. Förutom jag. Ingen vet och ingen har koll och ingen säger åt mig att "ta tag i det här nu märta".
Jag vaknar fyra timmar senare än jag borde, äter frukost för sent och hoppar allt vad lunch, mellanmål, och middag heter. Eller det brukar bli middag, faktiskt, framåt nio, i sann spansk (?) anda. Jag promenerar för sent, handlar för sent, struntar i att plugga och laddar ner dylan istället.
Nu skulle jag ha tränat. Tränat klart till och med. Men det är förskjutet, såklart. MP3n hade inga batterier, och jag vill inte försöka tokpeppa mig själv till christer i p3 skorrandes i den makabert dåliga radion som finns i källaren här på folkan. Så nu måste jag vänta. Tills den blir brukbar. Jag fördriver lite tid med att äta solroskärnor direkt ut paketet.
Ekologiskt odlade. Det ger viss tillfredsställelse.

Matrix

"När jag om någon minut förhoppningsvis somnar i min egen säng ,så kommer det vara med en förbluffande surrealistisk känsla av att vara någon helt annan, vilja vara någon annan än den annan jag just verkar vara, och att vilja vara någon helt annanstans. 
Ikväll är det inte mig förunnat att få gå och sova med just bara mig själv och min alldeles alldeles egna kropp, utan den där hinten av "ja, jag ser ju ut såhär, men varför sitter armarna så märkligt till och varför är mina ben så lätta?". Förmodligen behöver jag hålla tag i vänsterarmen också. Den verkar aldrig riktigt sitta fast, den ramlar. Det känns som den ramlar. Mycket irriterande."

"Förra veckan promenerade jag hem från simträningen ensam. Det snöade och var alldeles tyst ute. Dämpat. 
Jag hade musik i öronen, som nästan alltid, såpass högt att jag liksom inte hörde nåt annat än just bara Annika Norlins kreativa sida. Det blir tyst en halvsekund i öronen. Jag kan lite snabbt höra knarrandet från snön under mina fötter. Sen hör jag hur det regnar. Ja. regnar. Häpnadsväckande. Jag tittar upp. Det snöar. Herregud. Jag ser ju att det snöar. Det är ju kallt och fruset och så. Men jag vet hur regn låter. Med ens började jag vackla lite. 
Då börjar Annika sjunga. "And suddenly, I don't feel fat anymore..." och den galet surrealistiska känslan förminskas genast lite. Blir liksom inte lika påtaglig när jag både insett och uppfattat att I don't sleep well börjar sådär, sådär regnigt. Jag hade glömt det. Men det var rätt okej ändå, det där att gå i snö till ljudet av regn. Lite som att titta på matrix upp och ner på Cosmonova med 3D glasögonen på. Intensivt."  
    


kräk

jag blir lite lätt illamående av julsånger, ärligt. Men ska det vara så kan det lika gärna vara med The Hives & Cindy Lauper. eller pogues. men den börjar bli uttjatad vid det här laget. Jag kan ju varva med den här...

ja, inte fan är det grekland iallafall

Jag har nu blivit nästintill övertygad om att Älvsbyn hatar mig. Hatar oss. Att norrland eller åtminstone norrbotten hatar oss. Idag var det nämligen helt otroligt jävla skitkallt. Pannloben frös bort på väg till frukosten. Är det -26 så får man fanimej gå fort för att överleva.
- 26 är egentligen helt okej. Du huttrar inte (á la småland). Utan här är det mer rakt på. Fryser handen bort så fryser handen bort. Du skakar inte, du känner helt enkelt bara inte att det finns en hand där du ser den. Däremot är det smått svårt att klä sig för den temperaturen. Fodrade kappor, galet tjocka halsdukar och dubbla mössor & vantar i all ära men, det räcker ju inte! Det blir fasen kallt iallafall. Jag hade i och för sig kunnat kompletera med mina täckbyxor, men jag hade inte riktigt tid. För det tar tid. Förbaskat lång tid tar det, att klä på sig. Går man fort tar det ibland längre tid än promenaden....
Men alltså, helt okej. Klart väder och så, det brukar vara det när graderna kryper neråt. Kall men inte blöt än så länge. Men under tiden jag befunnit mig inne i värmen på skolan så har vädret helt plötsligt slagit om.
Det är inte vidare klart längre, utan snarare väldigt övermulet och det har tillochmed börjat snöa. mycket! Förjävligt. Det är inte ens speciellt mycket varmare, fem grader skillnad eller så. 
Jag svär
Det snöar (himla mycket), stora flingor dessutom. Tätt. Fastnar i både ögon och ögonfransar, det är helvetes kallt, jag börjar bli blöt av snön och dessutom är det mörkt och fruktansvärt grått. Övermulet.  
Jag orkar inte ens bli deprimerad. Jag blir arg. Det finns faktiskt måtta på hur eländigt decemberväder får vara!  
men herregud, det blåste iallafall inte! vilken glädje...
dessutom har det hänt något nu. Graderna är nu nere kring noll.
Så, temperatur skillnad på ungefär 27 grader idag, VAD FAN ?!

Ingen miljonindustri perhaps?

Mamma önskar sig en tehuva i julklapp. En TEHUVA.
Det skulle man kanske helt felaktigt kunna tro att det skulle vara lätt att inhandla. Lätt att hitta. Lätt att köpa. Och framförallt att den skulle vara billig.
Icke!
För om det finns något som innehåller mer motsägelser än just en tehuva så får ni väldigt gärna tipsa mig.
För att önska sig en tehuva i julklapp verkar just nu vara en mycket genomtänkt historia.
Mamma låter både väldigt (falskt) spontan, som att hon bara tar något ur luften eftersom hon egentligen inte önskar sig något (vilket vi ju vet inte stämmer, hon vill VERKLIGEN ha tehuvan) och sådär trevligt anspråkslös á la att önska sig trevliga barn i julklapp.
Vi i vår tur invaggas i en slags ostressad julklapps-trygghet att hennes present både är billig och lättinköpt. Vilket, naturligtvis, såhär i efterhand visar sig att inte stämma.
Tehuvor är nämligen, håll i er nu, SKITDYRA! Två kvadratdecimeter ihopsytt tyg som går loss på runt 200, lätt 300 kronor. Och då finns den herregud bara att köpa på internet.  Det blir, jättejättejättedyrt och kräver inte minst timmar av googlande på tehuve-återförsäljare. Det finns lyxtehuvor för över sexhundra svenska riksdaler. Helt galet. (dessa finns om jag inte minns helt fel, på sidan sex om man googlar på tehuva.)
Hade mamma haft händiga döttrar hade någon av oss säkerligen med lätthet sytt en sådan, men nu så är det som det är. Om jag mot förmodan gör ett tehuve-försök kommer den att häftas ihop och inget annat. Ingen sytråd, inget tråcklande, bara rent & skärt kontorsvåld med hjälp av en häftapparat.
Mamma är en slipad julklapps-önskare. Tehuva är en fruktansvärt bra, avancerad, genomtänkt önskning. Men från min och emmas sida sedd; bara fruktansvärd. 
Mamma har satt oss i ett julklapps-dilemma. Eftersom hon inte önskar sig så mycket annat så ligger det viss prestige i att ge henne det hon vill ha. Även om det just nu, verkar lite, ja, ansträngande. Minst sagt.
Tehuvan är uppenbarligen ingen miljonindustri. Men den borde bli årets julklapp. Det hade blivit upplopp.

Ny reklambyrå, maybe?

NollSex var förmodligen inget bra tv-reklam-år heller. Inte om man ser till citaten nedan. Vem tyckte det var bra? Vem kom på det? Nyhetstorka i advertising-form

"tänk vad kul man kan ha med ett paket grillkorv" Den reklamen (Konsum tror jag) skrämmer mig verkligen, vad ska vi egentligen göra med grillkorven?!

"det där är nåt för mig, jag som aldrig äter fisk" Två gurkor diskuterar omega 3. vad fan, det är gurkor!

och min syster sa saker som "Min rumpa har växt, jag kan inte riktigt kontrollera den än."

Om jag skulle kisa lite...så kanske det iallafall ser bra ut.

Jag har nu vad som mest kan ses som en blogg-reunion med mig själv. En orgie i gamla fölegade och smått förlagda inlägg. Men det här, ja, vad ska jag säga. Jag håller fortfarande på såhär. jag lär mig aldrig. Det är mer än två år sedan jag skrev det, men herregud vad jag inte har förändrats alls sen dess. Inte på just den här punkten. För jag gör fortfarande såhär. precis såhär.

Tis 26 sep 2006 23:29
"Jag får sån otrolig panik varje gång mobilen är borta, & det är den ofta. Men sen blir jag lugn, för jag kan ju alltid ringa efter den. Svarar någon i andra änden så blir jag naturligtvis rädd, men jag vet iallafall var den är.

På samma sätt reagerar jag när jag tappar bort mp3´n. Tills jag inser att jag inte har något telefon nummer till den. Det är då den riktiga paniken kommer. Vilket telefonnummer är det till min mp3? Har jag lagt in det på mobilen kanske? Och sen. Ännu mera panik. Jag kan inte ringa till min mp3! Det är omöjligt. Där har vi paniken. (jag letar febrilt efter andra synonymer till panik men jag kommer inte på några) jag kan inte ringa mp3´n. Det kommer inte att svara någon i andra änden eftersom den aldrig någonsin kommer att kunna ringa.

Jaha. Vad gör jag nu. Den är borta. Utan telefon nummer... Jag letar. & självklart hittar jag den. Jag hittar den alltid till slut. Den här gången låg den i fruktskålen. Jag undrar varför jag la den där. Och jag kan inte komma på en enda anledning förutom möjligen att fruktskålen står otroligt centralt placerad i huset. Konstigt.

Okej, mobilen har jag tappat bort. likaså mp3´n. & mina jeans. Fjärrkontrollen till tv´n. Mina inspelade videoband. Men aldrig någonsin min laptop. Jag har aldrig tappat bort min laptop...Tills för fyra dagar sen. Då tappade jag bort den. Jag visste inte var jag hade lagt den. I fruktskålen hade jag ju definitivt inte lagt den. Men jag kollade iallafall.
Ja, jag kunde ju inte ringa till den heller. & den vanliga paniken kom över mig. Men nu värre än någonsin.
jag har tappat bort min laptop. Hur i helvete kan man tappa bort en laptop?! Du gör det bara inte. 30 minuter senare hittade jag den under strykbordet i vardagsrummet... & jag har ingen aning om varför jag lagt den där. men den rymdes antagligen. Och strykbordet står också väldigt centralt... Precis som fruktskålen. Så tappar ni bort nåt. leta där... eller ja, vad fan. leta centralt!"

Och i Maj samma år så återanvände Anna tändstickor efter devisen
"först blir tändstickan svart, sen blir den ännumera svart. & sen börjar den brinna igen!"

Det värsta är att det stämde. den började brinna. Du var NV-nörd redan då.

Jag vet inte om du minns det här, Anna.

Lör 18 aug 2007 15:47

Vi lyssnade på sommar idag. hade det sådär tjej mysigt. bara jag & anna. hon i bäddsoffan. jag i min säng.

ett stycke mamma rusar in & säger. med sin vanliga högljudda lite banala ,nasala röst; det är sommar nu! MED GUSTAV SKARSGÅRD. VILL NI LYSSNA! ja, vi vill lyssna. om vi inte blivit döva av min omtänksamma mammas illvrål. men vi lyssnar. han börjar bra. Gustav StellanSkarsgårdsson. hihi. sen spelar han hiphop. vi gillar inte hip hop så vi pratar istället. Så säger anna; visst känns det konstigt, att dom faktiskt känner varandra, stellan & gustav?

Och ja, det känns konstigt, det känns som dom aldrig har träffats, som att dom bara nämns i samma utandning, som att stellan bara är någon sorts cyber pappa som aldrig träffat sin son. För vi kan inte för vårt liv tänka oss dom två tillsammans. Stellan natta sin före detta lillason & kanske stoppa om honom. Eller tänka oss Stellan & Gustav köra ett Fader-Son snack hemma i tv soffan framför discovery. vi. kan. inte.tänka.oss.det. Som Anna sa, Fan, känner dom varann?!

Gnistrande vita var det inte tal om.

Jag hade bråttom imorse. jag råkade sminka inte bara mina ögonfransar,
utan också främre regionerna av min tandborste.
Det kan förklaras med att den hänger dåligt till.
Men jag glömde köpa ny. Ny tandborste. Därför fick Colgate samsas med Dior och jag har för första gången i mitt liv borstat tänderna med mascara. Det du, fröken Hilton!

Adventsglädje light

-Märta, ska du inte ta och  julpynta lite på ditt rum? Mamma ser sådär bedjande frågande ut och kastar nostalgiskt ut orden till en ledande fråga.
Måste jag? säger jag, svarar med en lidande fråga och tittar tillbaka med en blick som inte är fullt så nostalgisk .
Mamma ser konstaterande ut och noterar att hennes dotters julhat inte alls blivit svagare det senaste året.
Du kan väl iallafall sätta upp en adventsljusstake? säger hon då och jag känner det som ett ultimatum. Hon frågar egentligen inte. Hon ber mig. På ett fint sätt.
Om du sätter upp den kan jag tända den....svarar jag och känner mig mycket storsint.
Mamma tittar på mig och vi har nåt en kompromiss. Hon går bestämt och hämtar min ljusstake.
Tidigare år har jag julpyntat. Men i år kanske jag inte längre måste. Samtidigt vet jag inte om jag verkligen vill ha en helt julfri något dyster zon inne på mitt rum. Men jag har på känn att jag får det. Om jag vill. Möjligen har mamma insett att det här med röda tomtar i fönstren, glitter över dörren och flörtkulslucior inte riktigt är min grej. Pappa däremot går runt och är besviken över att hans lilla skrutt inte tycks ta julen på lyckligt allvar utan mest önskar den var över.
Men faktum är att jag, för första gången på mycket mycket länge faktiskt ser fram emot julen. I älvsbyn håller jag den på så långt avstånd att jag när jag kommer hem tycker det är tacksamt med nejliksdoftande apelsiner i taket och en överdådig missbrukning av färgen rött. Men det är nytt i år. Första julen som inte tillbringas i Norge bland släktingar och äckligt god julmat. I år är vi hemma. Utan släktingar. Men helst med bibehållen nivå på julmaten.
Jag får komma hem från Älvsbyn och faktiskt komma hem. På riktigt. Slippa packa om och stressa vidare. För där någonstans har min jul alltid försvunnit. Jag har suttit vid middagar och diverse bjudningar med en enda tanke i huvudet "Se glad ut Märta. För fan. SE glad ut!". Och sen inte känt mig det minsta ärlig och uppskattande. Mamma som alltid, oavsett högtid, blir galet hispig och springer runt & är både irriterad OCH overksam. Pappa svär över att någon tagit det sista saltet och emma gör sitt bästa att hitta julglädje genom att spela julsånger på maximal volym. I det julträsket har jag alltid fastnat. jag har hamnat mittemellan. Köpt julklappar två dar innan vi åkt och sen packat in dem i all hast. Jag är ingen vidare talang på det här med att slå in presenter, men när det tvunget ska göras och dessutom under tidspress brukar resultatet onekligen bli väldigt hemmagjort, för att uttrycka det milt. Hade jag varit sju år gammal fortfarande så hade det varit okej för mina paket att se ut som de gör. Men inte nu. jag är ju förfan sjutton. 
Men i år kan jag smita undan julstressen hemma på raketvägen på ett helt annat sätt än tidigare. Jag kommer nämligen inte hem alls förrän den nittonde. Då kommer jag å andra sidan få stress-shoppa med både linda & anna ,men jag hoppas våra önskelistor ska underlätta åtminstone lite.
Det ska hur som helst bli väldigt skönt att få stanna hemma. Umgås, inte med släkten, utan med min lilla famijl och vänner som jag har svårt att hitta tid för annars. 
Jag ser fram emot att få gå nerför trappan den tjugotredje i mina röda och för högtiden mycket passande fleecetofflor och sjunka ner i ikeasoffan. Och för en gångs skull inte behöva packa upp min väska, pynta någon annans gran eller ha något att egentligen göra. Jag vill sitta där, skittrött, trygg och med både ett leende på läpparna och ett välstädat stort vardagsrum omkring mig och känna att allt julpyntet vi smällt upp, för första gången nånsin, inte varit förgäves.
Fast det är tre veckor kvar. Och även om jag i älvsbyn lyckats fly julen finns fortfarande verkligheten kvar här, den som jag verkligen måste ta tag i. Handskas med. Men det är svårt när jag i fem veckor tycks ha öppnat fel jävla lucka på bingolotto och kammat hem skitvinsterna.  100 kg tomatsoppa, torrfoder i ett år, två gratis förkylningar, Men kanske är det bara falluckorna jag öppnat.
hade chokladen i chokladkalendrarna inte varit så vidrig hade jag köpt en och ätit mig fram till julafton på en gång.
men när jag väl är klar här och kommer hem vill jag bli omhändertagen. jag misstänker att det nog behövs.
Någons dotter är mindre än när hon åkte.
 
Billie the vision and the dancers - Ask for more

RSS 2.0