Om håkan hade varit en kroppsdel...

...så hade han hetat HÄLström i efternamn.

bara. för att!

Salesmen. Wallstreet nästa.

Sofie kom på hur vi kunde tjäna pengar på våra mixrar som vi vann.
Vi säljer dom på blocket. lika enkelt som bra.
Sofie; Vi får säkert 200 spänn var. dom är ju nya! OCH oöppnade.  

du borde gått handels, s. du borde gått handels.

Vad gör man inte

jag skulle duscha.
så jag tog en söt rosa handduk. för jag ville känna mig söt. som en prinsessa.

innerst inne är jag fem...

den är, hm. blå!

Jag - har någon sett min lila necessär?!
Mamma - hur ser den ut?
Jag - den är lila...

Nu kan jag dö lycklig.

29.86 på 50 frisim.
det var nystrand all night long.
Jag är lycklig.
jag skrek och ville krama världen. jag nöjde mig med cissi & sofie.
OCH jag fick en stavmixer.

i år var kvantum the shit. synd att skellefte skulle förstöra, men, jag behövde en stavmixer...
man låtsas att man inte alls tävlar. det funkade tills jag insåg att hey, jag tävlar faktiskt, men det var avslappnat. på ett lite darrigt sätt.  


Ett lutande huvud

Sjukgymnasten told me att mitt huvud lutade. jag vet inte åt vilket håll. jag vet inte om hon ljög.
men det är tydligen snett. musklerna på högersidan är lite för spända för sitt eget bästa.


En bra vecka. En praktikant vecka

det har varit en bra vecka. inga konstiga incidenter eller krossade glas.
vi hade praktikants den här veckan. Väldigt trevligt men det kändes lite märkligt att det för en gångs skull var för trångt i soffan.
smällar man får ta
Cissi & sofie flyttade in på mitt rum & vi har campat ihop hela veckan. Mitt nystädade rum med tillhörande golv förvandlades på fem minuter till oigennkänligt rum utan synligt golv. rummet påminde starkt om en sån där judo dojjo, med allt madrasserat.
Dimas synpunkt:
"fan vad kläder ni har"
och ja. det var lite svårt att neka. vi har ganska mycket kläder. fast jag har mest smink. jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det. Kanske är jag fulast. fast alla diamanter måste slipas. 
jag slipar mina med smink.

Myran och Dima hemsökte oss på måndag morgon. jag & cissi var inte alltför fagra, inte heller speciellt pigga, men vi gjorde vårt bästa & försökte ta emot dom med ett leende som inte läcke fil & flingor. 

C & S hade ju till förmån för dessa två stackars pitesimmare gett upp sina rum den här veckan och dom fick därför varsitt rum. Myran gav upp stt igår, kanske luktade sofies rum illa. jag vet inte.  myran flyttade hursomhelst ut. 

vi åt ovanligt mycket. ovanligt mycket chokladbollar. cissi was baking. we were eating. men inga chokladbollar är everlasting  och innan dom riktigt hunnit stelna var dom förvandlade till gegg. gott gägg. i min mun. 

Och CC fick lära sig effekten av karma.
sveper man MITT glas med vatten hamnar det definitivt inte där det ska. Min saft sattes i cissis luftstrupe. payback. men hennes eget fel.

idag har jag haft en till sån där dag. en SÅN DÄR.
vi fick gratis massage & jag fick akupunktur. också gratis. Sen fuskade jag till mig rabatt hos frisören. 
Numer ska jag altid gå & klippa mig med för lite pengar på kortet. Jag fick hela 10 kronor rabatt för att mitt kort inte innehöll tillräckligt med pengar, 290, istället för 300.   ibland är det bra att vara fattig. 

sen var det tacopartaj på BBKs kansli. Grejer! jag säger bara grejer. 
sen; candyshopping på coop & nu candyeating i min tältsäng. hur mys somhelst. 

jag är egentligen ganska sunt. men håret är fint iallafall. Min frisör körde hardcore plattmania på mitt hår och öste krydd med värmeskydd i håret. För tillfället är mitt hår rakare än Michael Jacksons. 

Roger blåste mig på ett sprintpass i veckan. Högst upp på passet hade han tydligt skrivit med stora bokstäver; SPRINT. Årets blåsning. Vi fick syra.  
  

Vad Kemi gett mig

Ännu en tävlingshelg i Finland är completed.
Den här gången med lite fler besvikelser.
Men ändå. Jag tycker jag hann med rätt mycket.

  • Ett NM kval på 200 medley
  • Mitt näst snabbaste 100 frisimslopp nånsin (här var jag missnöjd, det var ju NÄST snabbaste)
  • En kräkning (nej, tyvärr ingen kränkning, det hade varit bättre)
  • Lite luftvägssmärta efter dålig luft lite för länge
  • Luftmadrass. jag säger bara luftmadrass.

Och nej. Jag tycker inte om Finland nu heller.
Långbana! Långbana! Långbana!

 






 


Arméfilm

Hade cissi fått vara regissör för en dag hade hon produerat fransk/japansk arméfilm.
det tål att tänkas på

Ingen kärlek alls

Tidigt imorse bestämde jag mig för att på riktigt göra en alla hjärtansdagsdiss. Jag drog på mig min platsrustning och gick ut för att avbefolka världen med hat.  Det funkade sådär. det blev mer hatkärlek och avbefolkningen fungerade inte alls. 
jag fick bara två jag tycker om dig smskedjebrev, och jag föll för frestelsen och skickade tillbaka det ena mest för att det kom lite oväntat och för att det kändes så elakt och bitter att låta det ligga orört i inkorgen. lite som att säga okej när nån sagt jag älskar dig.  fast på en annan nivå, såklart.

Hemma i kiruna förklarade också Emma sitt hat mot alla hjärtans dag för mamma och passade också på att tillägga hur kommersiellt det blivit. Sen gick hon ut och hämtade blombuketten som Håkan skickat. Hon upptäckte att blommorna förvandlats till frostrosor, och var ganska makabert skadade. Emma blev då argare än vad hon vart på hela allahjärtansdaggrejen och ringde och klagade på sina blommor som stått ute på trappen ungefär ett århundrade för mycket.  Mrs. Blomsteraffär gav bitchblicken via telefon och pappa fick göra en rescueinsats á la baywatch och åka in för att byta ut sin dotters skadade blommor. Mission accomplished. men vad gör man inte för en förtvivlad dotter. 

jag föll för grupptrycket och delade allahjärtansdaghjärtan (ni vet, röda, sockriga, finns på ica) med cissi och sofie. det var trevligt. men godis är oftast det. 

Idag har jag haft mitt livs längsta onsdag på en torsdag. Sofie hade både tisdag och fredag, men bestämde sig nog tillsist för tisdag. 
halvnio bestämde sig sofie för att göra allahjärtanslidandet kort och gick och la sig. Av okänd anledning. mest troligtvis var hon trött, men ett par röda godishjärtan kan ha nånting att göra med det.

kvar är  jag och cissi, slagna hjältar och vi borde gå & lägga oss.    

Förrvirring 2.0

Lollo - Märta, varför har du en tandborste i din väska?
Märta - Jag vet inte.
Mia - Men det där är ju min tandborste
Märta - Men varför har du den i min väska?

Jag inser ungefär tre ljusår för sent att hey, det är inte ens min väska.

Då tar jag en, eh, Champis?

Linn - kan du gå och köpa dricka åt mig?
Lollo - Jag kan köpa dricka. vad ska du ha för nån?
Linn - En Fanta. Men om det inte finns nåt annat än Fanta, så ska jag ha en Trocadero.

då har jag bara en sak att tillägga här. WHAT?!

I'm dead. Säg sjukgymnast, and you´re dead too.

jag är så fruktansvärt, otroligt supertrött i hela kroppen. jag tror att jag känner mig som en vedhuggare. Eller det här är iallafall så jag inbillar mig att en vedhuggare känner sig.
Den här veckan har vi Fart! jag känner mig inte så fartig längre, det försvann tillsammans med strumporna i tvätten.  fart, är inte slitsam träning. Så vi kan träna JÄTTEHÅRT, varje dag! vilken lyx...

Jag trillade in hos skolsystern (prick!) åtta imorse. Hon tyckte det var trevligt att se mig (ungefär) och tyckte jag skulle gå till sjukgymnasten. Som med allt annat sånt så tänkte jag; vilken bra, GRATIS, idé det där var.
men
Jag glömde Roger.
Nämn ordet sjukgymnast lite försiktigt i förbifarten och du är inom tre sekunder icke längre önskvärd på träningen. Jag har aldrig i hela mitt liv mött en människa som hatar sjukgymnaster så innerligt som Roger gör.  
Ibland blir vi lite rädda. Men han har en allvarlig fobi mot sjukgymnaster. Du ska överhuvudtaget inte prata om sånna saker med honom i närheten. Jag tror inte det är bra för hans hjärta- han blir så arg! 
 sen, spelar gratisfaktorn ingen roll. För vad är en gratis sjukgymnast när jag kan få betala för en svindyr naprapat. Roger älskar naprapater.
för vad är väl en gratis sjukgymnast.

Att förvandla Vg till Mvg sådär lite i efterhand

Jag har just förtjänat en höjning av mitt högstadiebetyg i syslöjd.
Jag har sytt en Justin Timberlake tisha.
På en kvart!
det är ett så hårt rekord att det gör ont. iochförsig ska det kanske nämnas att det var ett barbielinne jag sydde. men jag tycker ändå att det är värt lite cred. kreativitet: 12 poäng!

bästa åket, hökarsvängen, eller, VA?

gränsenpremiär.
benen rasslade i takt med skidorna. stenar, buskar och annat skit hindrade min och annas framfart i backen.
Jag var coolast med min rea-goggles. och det tyckte nog liftkillen på mellan också.
Anna blev nerkörd á la snowroller i skimastern under sina tappra försök att ha roligt OCH åka skidor samtidigt. Några kids halvjibbar förbi. Anna tror att det är jag (?!) och tycker det skulle passa bra med att göra ett litet soundtrack till sin hopplösa åkning, om inte annat för att roa mig. Hon bestämmer sig för det inte så orginella; ratatatatata.
nöjd och glad övar hon på sitt soundtrack som passar så bra ihop med hennes åkning. Jibberkillarna/jag passerar och Anna känner sig lite som stig-helmer. Hon var mer road än grabbarna som nog mest undrade var det var för idiot som körde singstar i backen.

jag överlevde helgen och tillbaka i älvsbyn så knäcker sofia HELA höften varpå jag undrar om den fortfarande är hel. Sen avslöjar hon sina hemliga lustar efter längdskidåkning (obs, INTE längdskidåkare). Jag tänker: är du dum? och sätter en plastpåse över huvudet och låtsas att jag inte finns.

Fler än två magrutor är överdrivet.

Varenda jävla gång jag nyser knyter sig magen.
Påminner lite om två gigantiska magrutor. det är väldigt snyggt. eller nej, det är det inte. 

Dumt del II

jag är  en mentalt störd människa. Jag vill att Hillary ska vinna för demokraterna. jag vill det mest av allt just nu. jag vill inte ha en bil, en platt tv, eller en ugn. jag vill att hillary ska vinna presidentvalet.
fast å andra sidan är det lite dumt, för teoretiskt sätt, om hon vinner lär hon bli överkörd av republikanerna. för amerika kan ju inte, gud förbjude, ha en kvinnlig president. Därför borde Obama vinna. Så att demokraterna kan få sin Mr President och Usa kan bli av med alla stridsgalna republikaner som vill masslakta talibaner i världens ände.
Personer som jag vill ge bort  till världens ände:
- Mitt raggs ragg. Jag sa ju det, ge FAN i mina ragg. Jag kväver dig. ärligt. du är en död, snygg tjej.
- Republikaner ser lite dumma ut. Men det räcker inte. Jag tror dom är dumma på riktigt.


I feel like crap.com

herregud vad jag tycker synd om mig själv just nu.
och herregud vad jag tycker om dig emma.

jag har allt.
allt jag inte behöver.

jag simmade imorse.
fast jag visste att jag inte skulle. jag satt där i sängen med halsen uppskuren och lät det bli en bra idé att gå och träna.
det var, ingen bra idé. det kan mycket möjligt vara bland det dummaste jag har gjort i hela mitt liv det här året,
varje simtag rev upp psyket mer än halsen och jag inser till sist. jag orkar inte mer. inte idag. inte med den här kroppen. inte nu. kroppen har redan ont. den är redan nedbruten och jävlig. jag har det där viruset som äter upp mig innifrån. och vad gör jag. jag plågar den igenom simtag efter simtag, längd efter längd. Och när vi äntligen är klara är det inte skönt. det gör bara ont. överallt. benen känner jag inte. huvudet dunkar. kvällsfikat från igår är en bra bit på väg upp i halsen. och jag orkar inte. inte mer. jag står där & låter vattnet bli kallt runt vad som en gång kändes som mina ben. jag lutar huvudet mot kaklet & tänker; vad fan håller jag på med?
tar stegen upp ur vattnet. jag kommer knappt upp. det är den brantaste jävla stegen jag nånsin har sett. men för tillfället, så är allt så jävla brant. och jag är så grymt fed up & så otroligt besviken på mig själv att jag inte ens kan torka bort ångesten tillsammans  med vattnet på handduken ute i omklädningsrummet.
vi har röstat nu, min kropp & jag. En gång till. Imorse vann jag när jag släpade med mig själv till simhallen. kanske förlorade jag egentligen. fast det bryr jag mig inte så mycket om. nu har valresultaten ändrats och kroppen har vunnit en jordskredsseger av det inte så lyckliga slaget. Jag har insett det nu.
Jag är sjuk.
Jag ska inte träna.
Jag klarar inte av det. och min kropp, den förtjänar det inte.

så jag ligger här nu. Ifeellikecrap.com. Det är inte ens .se. det är .com. för mycket jävligare än så här blir det inte.
det här är jävligt på internationell jävla nivå.

Att hata lyckliga människor. Att hata när det går bra.

Fan, vad jag hatar när det går bra för en annan människa. jag hatar så jävla mycket. så jävla länge. och så jävla starkt. 
när cissi bowlar ner alla käglor och får en (äkta) strike vill jag hoppa på henne bakifrån och strypa henne långsamt.
det gjorde jag inte. Istället vrålade jag ut min ilska i bowlinghallen; JAG SKA KVÄVA DIG NÄR DU SOVER CECILIA! 
jag hatar när Hon simmar snabbare än mig fast det är just den där hundringen som jag är så bra på. 
jag vill att mina konkurrenter ska halka på pallen & slå ut en tand eller att Hon accidently ska råka svälja medaljen med lite hjälp från mig.  
jag blev arg när Sofie kvalade till Sum Sim riks. jag blev arg för att JAG ville det. och jag ville det så mycket.
jag blir förbannad när nån raggar på MITT ragg. ge FAN i mina ragg. jag dödar dig. flera jävla gånger om.
jag mår illa när jag inte kan göra bättre & nån annan alltid kan det.
jag blir arg en gång till när jag inte har tid med en förkylning med kroppen tydligen har det.
Jag hatar när någon annan blir sjuk, när det var JAG som ville bli sjuk.
När det var JAG som ville ligga kvar i sängen till fem på eftermiddagen med täcket i soffan och titta på gamla avsnitt av Arkiv X och äta glass & dricka grönt te med pepparmynta.
Då blir jag arg.
Jag hatar, jag svär, jag förbannar. jag klagar. och ibland är jag en ganska hemsk människa,
men det är ingen som vet det.
för jag är glad, fast det sura äpplet för längesen sitter hårt fastkilat i halsen och vägrar lossna.
jag är är trevlig mot dig, fast jag mest hade velat spotta dig i ansiktet och önska dig en rolig jävla begravning.
Jag ÄR glad. Men jag hatar LYCKLIGA människor. Lycka är överskattat. Precis som Persbrandt sa i den där filmen;
Lycka är överskattat. Jag är nöjd om jag är glad ett par gånger om året.
Och ja, jag är nöjd med det. Jag hatar lyckliga människor. jag hatar det jag inte kan få. Jag hatar när det går bra för någon annan. Och nej, jag är inte en bättre människa än så.

Fel packat

Ibland har cissi konstiga statement.
Den här veckan:
Jag har tre trösklar i väskan.

ja. det är väl roligt. men jag måste säga att du är förjävla dålig på att packa.cissi,  

Dumt!

Jag är så förbannat pissnödig. Min blåsa har krympt sen i höstas. Jag tror att den behöver träning.
 eller så skiter jag i det & går på dass istället.

Hallucinationer

ibland. så hallucinerar jag. 
inte alltför ofta, vilket är jävligt tacksamt. 
men ändå. jag hallucinerar.
jag tror inte det beror på svampar... dimmor... alkohol... (inte hela tiden iallafall)
egentligen är jag inte så brydd. det beror lite på tillfället.
tåg. Är inget bra tillfälle. 
men tillsammans med förvirring är hallucinationer ganska roligt. eller iallafall nåt åt det hållet 

för två (?) veckor sen satt jag på ett tåg och hade ett sånt där dåligt tillfälle. det kändes lite förrvirrande. men jag är van vid det. så jag bet ihop & satte skrattet i halsen. sen fick min stackars syster ett lite konstigt sms. men hon är van sen tidigare och när chocken lagt sig så tyckte hon jag skulle sluta vara rasitisk.

mitt sms;
Jag har börjat hallucinera.
Under ett ögonblick såg tantens Jack Wolfskin jacka ut som en Al Qaida medlem.
Den var beige & grön.
Precis som en Al Qaida medlem.

Just då, kändes det där smset väldigt bra. Det var så jag kände. Just då.
såhär i efterhand känns det inte lika bra...


Hade du inte vart så jävla ful hade jag kanske tyckt om dig också.

jag överlevde laktattestet, precis som jag överlevde finland. enligt roger; en typiskt sprintkurva.
ja, kanske det. Men å andra sidan var väl det ganska väntat.
Kände sen otrolig bitterhet över cissis 39 på sin första femtia av sina 200 LUGNA meter. Ja, hur jävla orättvist är inte det.  Här kämpar man sig ner under 40 per femtia på en tvåhundring i HÖGT tempo. Också glassar hon om mig. på ett LAKTAT TEST! hemskt. Cissi tyckte att hon tog det jättelugnt.
Då tittade jag på henne & svarade lika lugnt som hon simmade; eller hur.
roger skrattade och sa; Det var mycket galla i den där kommenaren, Märta.
Och ja, det var ganska mycket galla där.

RSS 2.0