Vad Gwyneth viskade i systers öra

inatt sov jag i en fällutsäng. som om man ligger i den på rätt sätt är väldigt skön. (nånstans i mitten av sängen 2 decimeter från kanten finns ett hål värt att passa sig för)
och jag drömde. jag var tillbaka i kiruna. Pysselpigan låg där kupolgrillen ligger och det var ihopslaget med Mera Mode (?). Jag hittade en vacker sak, jag minns inte var det var men Emma och mamma hade så bråttom att komma därifrån. och jag blev så arg. jag var otrevligast. och käftade med min sys som jag egentligen tycker om. Vi fastnade på vägen ut. Ni vet, där i mitten av två dörrar, som finns där för att inte ska bli kallt inne i butiken.
Mamma försvann nånstans, som alla såsmåningom gör i drömmar. Och jag och Emma satt där, inte inne i butiken och inte ute på gatan. Vi minglade.
Runt halsen hade jag en stooor systemkamera. Och ingen hanterade den bättre än jag. (ego...) 
then hollywood skådisar came á la oscarsgalan och alla skulle in på pysselpigan/mera mode & mingla.
Och jag skulle plåta allihop. Jag var den enda fotografen där och jag tänkte. Dom här bilderna ska jag blogga sen. Jag var glad och skulle fota bäst. Emma ville också fota, men hon var för dålig och jag för kaxig. Så hon satte sig där. i ett hörn och såg mig misslyckas med det som kunde vart världens bild.
Sen kom Gwyneth Paltrow in. Hon stannade lite och posade. jättekonstigt posade hon. sen gick gwyneth fram till emma, böjde sig ner mot henne och viskade något i hennes öra. Jag vet inte vad hon viskade.
Syster, känner du gwynteh paltrow? tänkte jag.
då gick heath ledger in genom dörren. den döda heath ledger. fast här levde han naturligtvis. han hade rakad skalle som Britney Spears. Och jag bad honom se svår ut. Och herregud vad han såg svår ut. Svår! jättesvår och jättedeprimerad. Sen jämförde jag honom med Kurt Corbain. Jag sa:
Du är som Kurt Corbain.

och där vaknade jag. men någonstans där önskade jag att jag hade fått säga det till Heath.
Heath, du är som Kurt Corbain.


Hon fyllde inte arton.

Grattis anna.
hon fyller år idag.
jag & cissi ringde och sjöng. jag tror det var det vackraste hon nånsin hade hört. måste det ha varit.
sen påminde jag henne om att hon fyllde sjutton, och inte arton. Anna glömmer alltid bort det. och tror att hon är arton. Men nu var jag snäll och ringde. SJUTTON! anna, SJUTTON.
grattis iallafall.

Gratis är gratis

Första gången i vattnet på fem dagar.
120 timmar.
över 120 timmar utan klorlukt på  underarmarna, (sådär att man känner den när man har gått & lagt sig)
över 120 timmar utan andnöd, panik och slutligen luft.
men det var skönt. en bra känsla. det är sådana här gånger jag kommer ihåg varför jag simmar.
det är inte alltid man gör det. det är så  lätt att bara sugas in i diverse syrapass och trampa skit och undra varför jag simmar överhuvudtaget.
som sofie, som sa nåt på väg till en morgonträning. och just då speglade det vad vi kände,
Det är nu man undrar varför man valde det här...
och ofta är det så det känns. varför simmar jag?
så roligt är det faktiskt inte. den som säger att det alltid är lika roligt att hoppa i bassängen & köra ett pass ljuger. LJUGER! så, alshammar ljuger. simon är ärlig. det är bra. bröstsimsryggsimssimon. simon & pumba.
men idag kom jag på det. just då när jag hoppade ner i vattnet, som naturligtvis var skitkallt. så kom jag på det.
jag älskar ju simning. att känna att jag lever. känna vattnet passera genom mina fingrar. se vad jag kan göra. se hur långt jag kommer.
därför. jag har många därför och oftast ännu fler varför. men ändå. därför är roligare. mer spännande,

men idag, INNAN träningen. strax innan vi hoppar i inser cissi & jag att hey, vi har inte scahmpo med oss. inte balsam. inte tvål. inget problem kanske men grymt irriterande då jag inte tvättat håret sen i söndags.
efter träningen. jag & cissi hopplar upp. jag tittar på henne & säger; jaha, då ska vi upp & skölja av oss och hem och duscha. men. vi hade tur.
nån stackare hade lämnat kvar schampo till oss. omedvetet. kanske gömde dom sig i bastun.
tittat in i den första. ingenting här. tittar in i den andra. och ingenting här heller.
jag springer tillbaka till duschen. cissi ser lite förvirrad  ut. inser sekunder senare att nu ska vi sno schampi!
tyvärr. inser vi senare. snodde vi coop schampi. Jävligt budget. dåligt var det också.
gratis är inte alltid gott.
men gratis är ALLTID gratis.

Årets site?

I lördags fyllde cissi år.
Idag sa jag att jag hade gjort en webbsida till henne i födelsedagspresent, www.dumihuvet.se
cissi blev lite arg, men sa att hon alltid hade önskat sig en sån. (visste väl det!)
(nånstans här trodde jag att det inte skulle finnas en hemsida på www.dumihuvet.se, men, ja, jag hade fel)
vi gick in på adressen bara för att upptäcka att nån hade hackat sig in & tagit över MIN ihopljugna webbsida som jag aldrig hade gjort. Det var lite surt.
Jag menar, här har man en kanonidé som man aldrig hade tänkt genomföra också genomför någon den innan jag ens hade tänkt på det. livet är inte rättvist.

men därför.

Dagens! www.dumihuvet.se (någon kommer få fler besökare på bloggen)


Märta Christ (er?) Superstar

Jag hade tappat bort usb-kabeln till kameran. Jag letade överallt. Jag trodde den var grå,
Sen hittade jag den i dataväskan. Den hade bytt färg till svart,

Jesus går på vatten, och jag, byter färg på usbkablar.
Märta - bättre än clas ohlson

the real taste of grape

Jag vet inte om jag har nämnt hur paranoid jag blir varje gång jag åker tåg. Det är helt otroligt hur paranoid jag blir. Jag tror ALLTID att någon kommer ta mina väskor, så det slutar oftast med att jag håller i dom med mina bara händer. Beredd att dö om någon så mycket som sneglar åt väskan.

Fast jag har ett problem nu, skidor stavas det. Och dom kan jag inte, hur gärna jag än vill det, ta med till mitt säte för att hålla i dom. Lite frustrerande med ett helt acceptabelt faktum.

Sen, så tror jag att världens alla barn har bildat en komplott mot mig. För varenda jävla gång jag åker tåg så ska det fanimej sitta en jävla unge så att jag kan se den, störas av den, och så småningm vilja hugga av huvudet på den. Ofattbart. För tillfället, en norsk rätt äcklig och irriterande unge som ALDRIG sitter still. Men hon är smal, SÅ JAG TROR ATT JAG SKA TVÅNGSMATA HENNE.


the hobbits the hobbits the hobbits

När jag drack vatten nyss kom jag på hur besviken jag blev när jag skulle dricka vatten på väg åt andra hållet. Mitt grapefruktvatten smakade jättekonstigt. Alltså inte alls grapefrukt. Och jag tänkte, jaha, är det SÅHÄR grapefrukt ska smaka. Men, det visade sig, att mitt vatten skulle smaka granatäpple och inte grape. My bad.


Why aren't there more of us here?

Jag och högtider kommer inte överens. Inte alls. Och varje gång jag säger det ser pappa sådär otroligt besviket på mig och säger; Jag tycker iallafall att det är ganska mysigt...

Det är ganska heartbreaking att han gör så. Så jag får titta på honom med mina lessna ögon och säga; jag vet, men det är inte riktigt min grej.

Så, jag har lite svårt att hälsa god jul eller säga glad påsk. Mest för att jag inte menar det. Jag menar, tänk om det inte blir en glad påsk? Tänk om jag inte gillar godiset i påskägget eller om jag inte alls tycker det är roligt med fjädrar i riset. Det är inget som säger att just dom här 5 dagarna kommer vara gladare än dom 5 jag hade förra veckan. Jag vet inte om jag kommer bli lyckligare än förut...

så pappa får bli hur besviken han vill. Jag blir inte gladare av påsk. Och that's it.


"the trick was to know that his true nature lived,
as perfect as an unwritten number,
everywhere at once across space and time"


Är inte Ringo död?

Jag kom nyss på att jag gillar Beatles. THE Beatles. inte så mycket kanske, men beatles är beatles. Och någon gång ska jag gå in till en frisör och utbrista:
KLIPP MIG SOM BEATLES!
jag undrar om det blir snyggt...

hursomhelst råkade jag nämna att nästan alla i beatles hade dött.
lollo blir lite arg, paul & ringo lever ju.
LEVER RINGO?!
jag får en chock, och vi googlar. jag har fel och ringo is still alive and well.
så, det var bara HALVA beatles som dött...

men alltså, en återförening är ju körd.

Ge mig dina föräldrar!

jag får åka hem själv på fredag. För min familj orkar inte vänta på mig. så jag får glad och lycklig spendera ett halvt dygn själv i älvsbyn för att sen själv kliva upp vid femtaget och sova bort hela långfredagen. det där sista bekymrar mig inte så mycket. jag hatar påsk också. och jul. högtider är för personer som tycker att dom är lyckliga. jag är inte det. jag gillar inte högtider. det enda jag gillar är nog min födelsedag och den är inte ens officiellt röd.
men det är alltid såhär. är det frågan om pengar, så ler pappa och betalar. Snackar vi stöd, så kan jag glömma det stenhårt. Bra är inte bra nog, vinner jag inte räknas det inte, och dom har aldrig sett mig tävla. Pappa tycker inte att jag simmat bra förrän nån sagt det till honom. Så, en del dagar räcker jag inte till. oftast är det så.
jag räcker inte till för mig själv heller. och DET gör inte saken bättre. Jag har inte haft samma förutsättningar som alla andra. Jag har inte kunnat simma lika fort eller träna lika hårt som ni. Och, okej, det är inte erat fel. Men jag har aldrig fått den där chansen. Så jag blir arg när pappa inte orkar kliva upp för att se mig simma, när mamma inte orkar vänta tills jag kommit hem och när någon inte orkar kämpa mer än nödvändigt eller tar det lugnt för att det går lätt. när jag går upp fem tre dagar i veckan, äter syra med blodsmak i käften, kräks innan loppen, gråter av huvudvärk, simmar det bästa jag kan nästan hela tiden,  går upp och ramlar för att det snurrar. Då blir jag arg för att ni inte kämpar. För att ni inte vill det jag vill så himla mycket. Och för att mina föräldrar inte ställer upp för mig som alla andra.
Så,idag mår jag inte bra. och är det nån som har ett par sportiga föräldrar till låns. så kan ni tittat i kontaktannonsen på sidan tre.  I'll be there.

Mentalt jättekonstig? Deprimerad? HUNGRIG?

idag har jag haft en till sån där trött dag. en JÄTTEtröttdag närmare bestämt.
Morgonträningen gick tungt. Men jag gick iallafall, vi simmare gör det. Tycker att hey vad lätt det går, det är på land. Man får luft hela tiden och man får andas hur mycket man vill. Det är extremt roligt. att andas. det brukar vara lite begräsat sådär annars.
CC stannade på 69 för att hon hade ont i halsen. Då låg jag & kände efter. Kanske hade jag liite ont i halsen jag med. eller magen, jag hade nog ont i magen! men det blev det inget med och jag pallrade mig till landpractise iallafall. Vi lekte lite. pilatesbollar, rockringar, häckar och annat skojigt. sen blev det inte fullt så roligt. Roger hintade lite diskret att han trodde att jag mådde psykiskt dåligt. jo, han sa så. psykiskt dåligt. vi är kanske inte helt supereniga på den punkten, men han sa iallafall inte mentalt instabil. så jag är ganska nöjd iallafall. Innerst inne mår jag nog inte så bra egentligen fast jag försöker. kanske han har rätt. han brukar ha det. oftast.
men jag tycker faktiskt att han kan lägga ner det här med jämförelser. På fem dagar har jag vart en racinghäst med nerverna på utsidan, en Fiat och psyksjuk. Jag kombinerar bra.

Idag hatar jag alla som är bättre än mig också ska jag byta namn på Roger till Piroger. that would have been his name om han hade varit en maträtt.
Och hade jennifer ägt en färghandle så hade hon mest troligtvis döpt om sig till Jennifärg...
inte så roligt kanske. men det är på den nivån jag befinner mig nu.

vi har tittat på em-simningar hela kvällen och det urartade till en diskussion om sportbyte, golf, -2 och huruvida jag kan simma på noll eller inte. så min enda planerade line för imorgon blir; Hej Piroger. Jag vill bli den första simmaren att simma på noll.

satsar man så satsar man.

Back to the A

vi tvättade i söndags. det var jävla behövligt. Jag var inne på mitt F-varv med underkläder. inte snyggt. man sparar det sämsta till sist. Men sofie hade faktiskt hittat a pair of underwear på hennes rum som var mina. Så hon hängde dom på dörrhandtaget. Fräschit värre. Tack så mycket! jag blev glad & ropade; Nu klarar jag mig till på tisdag!
cc såg lite skeptisk ut & sa; du kan inte ha samma underkläder tre dagar i rad.
Och nä, okej då. Det kan jag inte. så därför tvättade vi. helt enkelt.
annars är det ett skit det där. Man måste liksom tvätta också. Vika in själv & alltihop. jättejobbigt. hemma kunde man liksom bara lägga kläderna i tvättkorgen om man inte orkade ta hand om dom & sen så tvättade dom sig själv.
Men, så funkar det inte här.

Late night at rum 69

Öjebyspelen went off i helgen.
rogga tog sig hela vägen (?!) från älvsbyn för att se till så vi inte skämde ut honom. Han pratade med både cc & sofie men mig klappade han bara mest på. Men det är trevligt det också.
Dock undrade han var CC hade gjort av den snygga baddräkten. det undrade vi med.
Vi blev under ungefär 34 sekunder en blöt form av Shout out louds när vi hesa & halvdöva vrålade fram sofie på hennes 50 bröstsim. Jsm kval nästa för hennes del.
jag brände starten på nästan alla lopp utom 100 bröst som jag sket i. men jag skyller på pallen.
Lyckades dock bli tvåa på totalen, strax före den o/ö kända 08bruden & sofie som nog var lite arg. 300 spänn i näven, det täckte nästan resan dit... (!)

I veckan är det sim-em & det går inte helt ihop med våra morgonträningar. Sammandragen sänds på svt vid halvtolv tiden & då sover alla små simmare redan. Eurosport har vi inte men jag föreslog att vi kunde lyssna på radio. Jag blev nerröstad när resten kom på att anledningen till att vi skulle titta på EM var simmarnas teknik, starter och vändningar. Sånt har alltid vart svårt att se i radio...
 Men jag får se hur vi gör. Mest troligtvis blir det late night at rum 69.

Sofie har en ny hang-up. Stefan Nystrands blogg på metro.se.
numer också min hang-up.
det är trots allt hans fel att jag får lida i bassängen.  Jag ska planka hans teknik, vilket inte är helt lätt eller smärtfritt. Jobbigt  är det också; därav rogers; Nu vill jag se Nystrand i vattnet!
aka. väderkvarnen.

Mitt frisim har inte stämt på hundra år & nu är jag less. Frisimmet är min business & det enda jag har. det SKA funka. SKA!

och igår jämförde Roger mig med en Fiat. en jävla fiat. CC fick vara f1. självklart!
men hallå, när började vi med det här biltemat? jag fick ju nästa googla fiat för att komma på vad det var. och nu, när jag vet på riktigt. så vill jag inte vara nån fiat. jävla skit.

Jag ger upp.

Det är nära nu. Jag har gjort mina längder. skrattat mina skratt och ätit upp mina smörgåsar.
sovit oslagbart lite. druckit för mycket kaffe. och varit alldeles för arg.
jag har varit way out west och gått crazy bananas för småsaker.
pratar du med mig så pratar inte jag med dig. Med mig blir allting monologer.
som cissi sa igår; Du & Sofie är två helt olika personer!
jag tänkte. No shit...

roger tyckte vi såg lite slitna ut. Slitna! jag vet inte om han var blind, dum eller bara alldeles för gammal. Kanske var det också önsketänkande från hans sida.
 för här är vi inte slitna. vi är mer och bättre än så. bättre än det. jag har gått från att somna till att kollapsa. egentligen så säger det allting.

det var såhär innan jul också. men då hade vi faktiskt ett halvår av pressure bakom oss. det har vi inte nu. eller jo, men inte på samma sätt.
Det var då, innan jul, som vi (tre alldeles för snygga & alldeles för trötta simtjejer) släpar sig in i matsalen på morgon klockan sju för att äta frukost. Mat-tanterna tittar på oss med tycka-synd-om-blicken. och säger; Ni ser trötta ut tjejer. Har ni vakat?
Vi tittar lite förvånat upp. (vi såg nog inte så förvånade ut egentligen, det var mer en känsla)
vi hade inte vakat. vi hade sovit. vi hade simmat. 
men vi såg ut som vi hade vakat... det är. bra. 

irriterande dåligt

peter är irriterande dålig. irriterande äcklig & bara irriterande.
men jag bryr mig inte om det just nu.

så.

sofie tältade with me yesterday tonight. vi saknar varandra så mycket under natten att vi måste sova över. lite märkligt. lite big brother. halv två släcker jag min sänglampa. bara för att höra sofie sluddra två minuter senare; TÄND.
icke tänker jag. icke. här tänds ingen jävla lampa. jag släckte just.
sofie drar då till ett nödrim. och sluddrar fram ; FÄND.
och jag tänker. undrar vad det betyder. och sen. varför rimmar hon i sömnen?

och jag vet inte.

en sån där dag

bland alla dom andra när jag tränat lika mycket som jag sovit.

jag är sliten
jag är trött
och inte längre speciellt glad.

morgonstund har guld i mun

- Det var så läskigt att vakna. Jag hade glömt att jag fanns...

Anna, just därför sover vi inte på skrivbordet


vi som räknade tankarna innan vi skrev

Linda bad oss hälsa till jocke. Jag & anna ville vara snälla & skrev en lapp.

Hej Rapunzel!
Stegra med hästen & svinga med svärdet!
Linda hälsar.

ps. lukta på pappret!


nöjda med resultatet/medeltidstemat klibbade vi upp den mest ultimata lappen någonsin på hans dörr.
jag tror att han blev glad. vi hade ju faktiskt sprayat lappen med parfym.

RSS 2.0