Ingen miljonindustri perhaps?

Mamma önskar sig en tehuva i julklapp. En TEHUVA.
Det skulle man kanske helt felaktigt kunna tro att det skulle vara lätt att inhandla. Lätt att hitta. Lätt att köpa. Och framförallt att den skulle vara billig.
Icke!
För om det finns något som innehåller mer motsägelser än just en tehuva så får ni väldigt gärna tipsa mig.
För att önska sig en tehuva i julklapp verkar just nu vara en mycket genomtänkt historia.
Mamma låter både väldigt (falskt) spontan, som att hon bara tar något ur luften eftersom hon egentligen inte önskar sig något (vilket vi ju vet inte stämmer, hon vill VERKLIGEN ha tehuvan) och sådär trevligt anspråkslös á la att önska sig trevliga barn i julklapp.
Vi i vår tur invaggas i en slags ostressad julklapps-trygghet att hennes present både är billig och lättinköpt. Vilket, naturligtvis, såhär i efterhand visar sig att inte stämma.
Tehuvor är nämligen, håll i er nu, SKITDYRA! Två kvadratdecimeter ihopsytt tyg som går loss på runt 200, lätt 300 kronor. Och då finns den herregud bara att köpa på internet.  Det blir, jättejättejättedyrt och kräver inte minst timmar av googlande på tehuve-återförsäljare. Det finns lyxtehuvor för över sexhundra svenska riksdaler. Helt galet. (dessa finns om jag inte minns helt fel, på sidan sex om man googlar på tehuva.)
Hade mamma haft händiga döttrar hade någon av oss säkerligen med lätthet sytt en sådan, men nu så är det som det är. Om jag mot förmodan gör ett tehuve-försök kommer den att häftas ihop och inget annat. Ingen sytråd, inget tråcklande, bara rent & skärt kontorsvåld med hjälp av en häftapparat.
Mamma är en slipad julklapps-önskare. Tehuva är en fruktansvärt bra, avancerad, genomtänkt önskning. Men från min och emmas sida sedd; bara fruktansvärd. 
Mamma har satt oss i ett julklapps-dilemma. Eftersom hon inte önskar sig så mycket annat så ligger det viss prestige i att ge henne det hon vill ha. Även om det just nu, verkar lite, ja, ansträngande. Minst sagt.
Tehuvan är uppenbarligen ingen miljonindustri. Men den borde bli årets julklapp. Det hade blivit upplopp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0